%PM, %22 %735 %2011 %18:%mei

Eibernest/Vrolijk D1 mist op haar na kampioenschap

Onverwacht kon Eibernest/Vrolijk D1 deze week kampioen worden doordat VEO vorige week verloor. D1 stond op een nette tweede plaats maar nu kregen ze de laatste wedstrijd van het seizoen zelfs de kans op de eerste plek. Een echte kampioenswedstrijd, de twee koplopers tegen elkaar. De ploeg die zou winnen werd de kampioen.

De start was voortvarend. VEO was overdonderd en daar maakte Eibernest/Vrolijk D1 goed gebruik van. Snel spel en loepzuivere schoten zorgden voor een 3-0 voorsprong na 10 minuten. Dat beloofde wat voor de rest van de wedstrijd. VEO zocht duidelijk naar herstel. Uit ervaringen van de vorige keren tegen VEO wisten we dat ze erg zuiver waren. De opdracht was dan ook goed en strak voorverdedigen, verdedigend vooral bij je tegenstander zijn en blijven EN durven! Dat ging in het begin prima, maar langzaam aan kwam VEO in zijn spel en werd bij ons de concentratie wat minder. 5x schieten van VEO waren 4 doelpunten.

Ruststand 5-4.

Na rust een ander VEO strijdlustig en vastberaden zich niet zo af te laten troeven als in de eerste helft. En ook een ander Eibernest/Vrolijk, angstig en onzeker. Verdedigend te gemakkelijk waardoor VEO zijn kansen kon pakken. Aanvallend probeerden we te slordig en te individueel tot doelpunten te komen. Kansen waren er wel alleen deze gingen er niet in. Daarbij was de bal na 1 schot weer weg. VEO scoorde nog wel. Eindstand 5-7, dat betekende dat VEO de kampioen van de poule is. In theorie is het nog mogelijk dat Eibernest volgende week medekampioen wordt als VEO verliest van Die Haghe. Maar die kans schatten we niet hoog in.

Jammer D1. Jullie hebben het na het moeizame seizoen in de zaal, goed gedaan op het veld. Op deze stevige 2e plek kunnen jullie trots zijn. Zo zie je toch aan het einde van het seizoen dat jullie een hoop geleerd hebben. Niet alleen korfballend, maar zeker ook in teamverband!

Nog een paar keer trainen en een afsluitend teamuitje, om volgend jaar weer vol enthousiasme van start te gaan met een nieuwe ploeg.

Veel succes en plezier volgend seizoen!

Belinda en Barbara