Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

%PM, %22 %681 %2011 %17:%mei

Eibernest/Vrolijk wint eenvoudig, volgende week kampioenswedstrijd

De tegenstand van het in degradatienood verkerende Futura was zeer gering. Met name de dames hadden ruimschoots de overhand en vertaalde dit ook in het aantal doelpunten dat zij maakten. Door de harde wind was het lastig aanvallen. Het spel moest zich vrijwel geheel afspelen aan één zijde van het veld wat het kijkplezier niet ten goede kwam.

De start van Eibernest/Vrolijk, met Gordon Osei in de plaats van de geblesseerde Arno van Meerbeek,  was in tegenstelling tot de vorige wedstrijden furieus. In de eerste de beste aanval rondde Cheraly Pluimers een korte kans goed af, waarna Saskia van der Meer in de volgende aanval van afstand voor 2-0 zorgde. Wouter Böhmers zorgde vervolgens voor de 3-0, voordat Futura iets terug deed. Met twee verre afstandschoten van Cyril van Es en Jelle van Osnabrugge leken ze aan te kunnen haken (3-2). Het bleek echter na 10 minuten spelen al de laatste stuiptrekking. Verdedigend zat het bij de Eibers potdicht, waardoor Futura geen enkele aanspraak kon maken op een goed resultaat. Na een treffer van Cheraly Pluimers en een gemiste strafworp door Futura waren het Martijn Meijer van 2,5 meter en Paula de Kruif van dichtbij die voor de 6-2 zorgde. Reden voor Futura om via een time-out te proberen het tij te keren.

Veel effect heeft de time-out niet gehad, want via een vrije bal en een afstandschot zorgde Rick van de Blink voor de 8-2. Een onoplettendheidje in de verdediging betekende de 8-3 ruststand.

Na rust was er een onveranderd beeld. Futura machteloos in de aanval en Eibernest, mede door de wind, slordig in het afmaken van de vele kansen. Martijn Meijer zorgde na 5 minuten voor de 9-3 uit een korte kans, waarna de voorsprong werd uitgebreid. Rick van de Blink verzilverde een strafworp, Saskia van der Meer zorgde uit een doorloop voor de 11-3 en Martijn Meijer maakte na een kwartier spelen van de stip de 12-3.

Nadat Paula de Kruif van dichtbij het verschil op 10 punten had gebracht (13-3) was het Jelle van Osnabrugge die na 16 minuten spelen van ver de eerste treffer van Futura in de tweede helft voor zijn rekening nam.

Cheraly Pluimers herstelde de 10 punten verschil weer van dichtbij (14-4), maar Futura had 5 minuten voor tijd het laatste woord, eindstand 14-5.

Door deze winst en het puntverlies van de nummer 2 Avanti, dat tegen Groen Geel in de laatste 6 minuten een voorsprong van 5 punten verspeelde, kan volgende week zondag in de uitwedstrijd tegen het Dordtse Sporting Delta (14.30 uur) het kampioenschap binnen worden gehaald.

Doelpuntenmakers:

Cheraly Pluimers(3), Martijn Meijer (3), Rick van de Blink (3), Saskia van der Meer (2), Paula de Kruif (2),Wouter Böhmers